Werk met mij

De Chaos academie voor Schrijvers en Makers brengt je naar de kern van je makerschap, en helpt je een florerende artistieke praktijk te bouwen vanuit zelfvertrouwen, verdiept inzicht in je werkwijze en een ontspannen kijk op wat jij in de wereld te zetten hebt.

Tijd en ruimte

Het artistieke proces benaderen vanuit de Chaos-methode ™ creëert tijd en ruimte om je open en ontspannen in het maakproces te storten. Je droom, je werkwijze en de praktische uitvoering zijn op elkaar afgestemd. Je vindt een soepele omgang met je innerlijke criticus. Je weerstand tegen organisatie of marketing maakt plaats voor een strategie die in lijn is met jouw eigen waarden, en met jouw stem en vorm, en die je daardoor makkelijk afgaat en voldoening geeft.

In plaats van afgevoerd door het putje van een steeds terugkerend energielek, gaat je energie naar de rijkdom van het creatieve proces en het in de wereld zetten van jouw artistieke werk. Je inspiratie vloeit vrijuit, je doel is helder en je artistieke praktijk heeft een blijvend fundament om op door te groeien. Tijdens mijn artistieke reis van de afgelopen 25 jaar heb ik tientallen schrijvers en theatermakers uit het vak zien stappen. De reden is bijna altijd: het kunstenaarschap is bijna niet te combineren met al het andere dat moet. Met de Chaos Academie lukt het je om je kunstenaarschap de solide basis in je leven te geven die het verdient in lijn met al het andere.

Artistieke vlam

De scholing die ik altijd ben blijven zoeken bracht me een eenvoudig maar wezenlijk inzicht: belemmerende overtuigingen zijn de grote sta-in-de-weg voor je artistieke dromen. In de Chaos Academie leer je belemmerende overtuigingen om te zetten in versterkende overtuigingen en de weg vrij te maken voor je artistieke vlam.

Versterkt jouw eigen eigenzinnige werkwijze

Ik heb altijd een grote fascinatie gehad voor het artistiek maakproces en heb me daar bovenmatig in verdiept in de theatergroepen en artistieke projecten die ik leidde en de boeken en toneelstukken die ik schreef. Vanuit die ervaring heb ik de Chaos-methode ™ ontwikkeld. De Chaos-methode is geen opgelegde werkwijze. De Chaos-methode ™ versterkt jouw eigen eigenzinnige werkwijze: je inzicht, je autonomie, je authenticiteit en je overzicht, zodat de inspiratie vrij kan stromen en je altijd de volgende stap kan vinden.

Stressvrij ondernemen

We ontkomen er niet aan: als kunstenaar moet je ook je zaakjes op orde hebben. Maar ja, dat is niet waarom je dit pad bent gaan lopen, toch?

Al 25 jaar ben ik cultureel ondernemer, maar het heeft lang geduurd voor ik inzag hoe het kwam dat bij mij de energie er altijd volledig uitliep bij woorden als sales, marketing,  financiën en organisatie.

Mijn visie hierop bleek uit een enorme berg misvattingen te bestaan en tegenwoordig ervaar ik plezier en ontspanning als ik bezig ben met mezelf in de wereld zetten. Dat komt doordat ik me heb geschoold in een aanpak die uitgaat van mijn kern. Ik kan nu ontspannen en slim ondernemen vanuit de unieke vorm die bij mij past en ik laat je heel graag zien hoe ook jij de zakelijke berg kan omzetten in stressvrij ondernemen vanuit de zachte kracht van je innerlijke bron.

De rijkdom en chaos

Als schrijver, theatermaker en creatieve duizendpoot werk ik graag met andere schrijvers, makers en creatieve duizendpoten. Niet alleen omdat ik hun vak begrijp, maar vooral omdat ik weet dat ze gedreven en leergierig zijn, en diepgang en zelfonderzoek een vanzelfsprekend onderdeel vinden van hun kunstenaarschap.

Als dit je goed in de oren klinkt, lees dan door om te zien hoe ik jou kan helpen gedijen in de chaos. 

Masterclass

Jezelf op de kaart zetten

Als Schrijver, Maker of Creatieve Duizendpoot

90 minuten

Maandag 8 juli 19.45 u. – 21.15 u.